EU4BusinessRecovery: 1, 4 milona evra za ublažavanje uticaja krize Covid-19 u sektoru proizvodnje tekstila, odjeće, kože i obuće u BiH

U okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke – EU4BusinessRecovery za pomoć preduzetnicima u borbi protiv posljedica izazvanih Covid-19 pandemijom, Međunarodna organizacija rada (ILO) objavila je danas Javni poziv za mala i srednja preduzeća koja posluju u sektoru proizvodnje tekstila, odjeće, kože i obuće, da dostave projektne prijedloge za finansijsku podršku.

U okviru Poziva, biće dostupno 1, 4 miliona evra bespovratnih sredstava za mjere oporavka malih i srednjih preduzeća. Visina mogućih odobrenih sredstava po projektu je do 51.129,00 evra, a bespovratna sredstava će se moći koristiti za povećanje kapaciteta poslodavaca za razvoj novih proizvoda i usluga, digitalizaciju i efikasnije korišćenje resursa te oporavak lanaca snabdijevanja, što će osigurati kontinuitet poslovanja.

Takođe, cilj podrške je omogućiti  poslodavcima da usvoje održive modele poslovanja, prošire svoju ponudu i postanu otporniji, pri čemu bi zadržali postojeću radnu snagu i postepeno stvorili preduslove za kreiranje novih radnih mjesta.

U periodu od 15.11.2021. do 19.11.2021., ILO će organizovati online info sesije radi davanja dodatnih informacija i instrukcija u vezi sa Pozivom za dostavljanje projektnih prijedloga.

Svi zainteresovani za učešće na info sesijama mogu se prijaviti na e-mail eu4brecovery@ilo.org.

Više informacija o samom javnom pozivu možete pronaći na sljedećem linku: https://eu4business.ba/o-eu4business-recovery/pozivi-za-dostavljanje-prijedloga-projekata/tekstil-odjeca-obuca/