Gradskoj upravi grant od 99.782 KM za poboljšanje vodovodne infrastrukture

Vlada Republike Srpske je na svojoj 79. sjednici, održanoj u Banjaluci, donijela Odluku o potvrđivanju rang liste za finansiranje projektnih prijedloga, po prioritetnim oblastima finansiranja, po osnovu „Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja 2019/2020. godine“.

U Prioritetnoj oblasti 1: Poboljšanje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga u jedinicama lokalne samouprave, izabrani su projekti u Gradišci, Bijeljini, Novom Gradu, Foči, Han Pijesku i Rogatici. U Prioritetnoj oblasti 2: Povećanje obima produktivnosti te stepena tržišnosti i finalizacije poljoprivredne proizvodnje, izabrani su projekti u Prijedoru, Mrkonjić Gradu i Srpcu.

Grad Gradiška je aplicirao sa projektom “Integrisana vodovodna infrastruktura- Gradiška istok”, ukupne vrijednosti 179.973,99 KM, od čega su 99.782,24 KM grant sredstva IRB-a, dok 80.201,75 KM predstavlja sufinansiranje grada Gradiška.

Rang listu možete pogledati na sledećem linku:

https://www.irbrs.org/azuro3/a3/?nid=856&id=422