Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava poljoprivrednike da je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2022. godine.

Javni poziv je otvoren do 20.03.2022. godine, te još jednom podsjećamo poljoprivrednike na obavezu ažuriranja podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru korisnika podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede i sela u Republici Srpskoj što je jedan od uslova za ostvarivanje prava na korištenje novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela.

Nosioci porodičnih poljoprivrednih gazdinstava obavezni su Poreskoj upravi Republike Srpske prijaviti obavezu doprinosa za 2021. godinu u skladu sa propisima o doprinosima, te izmiriti obaveze po osnovu naknade za protivgradnu zaštitu za 2021. godinu u skladu sa propisima o protivgradnoj zaštiti.

Poljoprivredna gazdinstva upisana u Registar gazdinstava svake godine, od 1. januara do 15. maja, obavezno prijavljuju nadležnoj organizacionoj jedinici APIF-a podatke o načinu korišćenja registrovanog zemljišnog posjeda, tj. podatke o zasijanim, odnosno zasađenim poljoprivrednim kulturama na registrovanom poljoprivrednom zemljištu i vrstama i trenutnom brojnom stanju stočnog fonda.

Porodično gazdinstvo upisuje se u Registar gazdinstava kao komercijalno ili kao nekomercijalno gazdinstvo. Više informacija možete pronaći na: https://pssrs.net/objavljen-javni-poziv-za-kapitalne-investicije/?script=lat