USAID DIASPORA INVEST objavio javni poziv za podršku investicionim projektima

USAID projekat “Diaspora Invest” raspisao je 8. javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kompanijama u BiH koje imaju dokazivo suvlasništvo ili poslovno partnerstvo sa članovima BiH dijaspore.

Cilj poziva je podržati preduzetnički duh i resurse dijaspore BiH, kao i mala i srednja preduzeća u BiH, putem bespovratnih sredstava BDM fonda, te podržati finansijski održiva preduzeća iz BiH koja imaju potencijal proširiti svoje poslovanje i zaposliti nove zaposlenike, a imaju jasno definisanu vezu sa BiH dijasporom.

Poziv je fokusiran na kompanije koje rade u sektorima poljoprivrede, energetike, turizma, IKT, metaloprerade, drvoprerade te u drugim proizvodno-prerađivačkim sektorima.

Pozivu se može pristupiti online na www.grant.diasporainvest.ba, te aplicirati za sredstva do 50.000 konvertibilnih maraka za nabavku mašina, opreme i druge vrste stalnih sredstava za rad.

Online info-sesije za koje se možete prijaviti putem e-mail adrese: prijava@diasporainvest.ba biće organizovane u sljedećim terminima:

10.03. (10:00h) i

18.03. (16:00h)

Rok za slanje projektnih prijedloga je 31.03.2021. (do 16:00h).

Više o samom javnom pozivu, prihvatljivim aplikantima i detaljnim kriterijumima za dodjelu sredstava pronađite na sljedećem linku.