Realizovane radionice u okviru projekta „Feel Kozara Explore“

Prethodne sedmice u prostorijama Razvojne agencije Gradiška održan je set dvodnevnih radionica iz oblasti „Optimizacija poslovanja i mjerenje zadovoljstva kupaca/gostiju“, u sklopu projekta FEEL KOZARA EXPLORE.

Projekat “Feel Kozara – Explore” vrijedan je više od 330.000 KM, a provode ga Agencija za Ekonomski Razvoj Grada Prijedora – PREDA i Nacionalni park “Kozara” zajedno sa lokalnim zajednicama koje gravitiraju ovoj planini.

„Cilj nam je bio da kroz projekat okupimo turističke organizacije Prijedora, Novog Grada, Gradiške, Kozarske Dubice i Kostajnice radi objedinjavanja turističke ponude ovog kraja, te da zajedno sa ugostiteljima i ostalim akterima u turizmu promovišemo proizvode karakteristične za svaki potkozarski kraj“, objašnjava Nataša Savanović, koordinator ovog projekta.

Učesnici radionica bili su korisnici projekta FEEL KOZARA EXPLORE, odnosno predstavnici malih i srednjih preduzeća iz domena ugostiteljstva i turizma potkozarske regije, kao i predstavnici turističkih organizacija.

Uz pratnju predavača Nebojše Lazarevića, menadžera i savjetnika za ljudske resurse u ugostiteljstvu, učesnici su imali priliku da nauče nešto više o sezonskim tipovima ponude kuhinje i kreaciji SET menija, da se upoznaju sa dostupnim internet alatima u svrhu automatizaciji analitike, te kako da koriste podatake u daljem marketingu i diverzifikuju ponude sa akcentom na pozitivno iskustvo gosta. Osim toga, svi učesnici su se okušali u pripremi koktela od standardnih sastojaka.

„Zahvalan sam što sam imao priliku da kao predavač budem dio ovog projekta i podijelim znanje sa ugostiteljima i drugim akterima u turizmu, kako bismo što bolje iskoristili sav turistički potencijal koji ova regija nesumnjivo nudi“, istakao je Lazarević.

Iz Razvojne agencije Gradiška, kojima je povjerena uloga organizatora događaja, poručuju da je ovo samo nastavak uspješne saradnje sa Agencijom za ekonomski razvoj Grada Prijedora (PREDA), te da nas u narednom periodu očekuje niz zajedničkih projekata.

Feel Kozara – EXPLORE se implementira u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta Evropske unije, koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. EU4BusinessRecovery je vrijedan 13,7 miliona evra, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona evra) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada evra). Implementiraju ga GIZ, ILO i UNDP, od januara 2021. do juna 2023. godine.

Fotografije: Razvojna agencija Gradiška