Uspješno završena edukacija na temu „Web design-a“

U okviru projekta „Mladi mogu, mladi se pitaju“, koji implementira Omladinski Centar „Petar Kočić“, u prostorijama Razvojne agencije Gradiška, 14 polaznika je uspješno završilo edukaciju iz oblasti veb dizajna.

Polaznici su prošli intenzivnu edukaciju koja je obuhvatila sve aspekte modernog veb dizajna. Kroz predavanja, praktične radionice, učesnici su stekli razumijevanje o estetici, korisničkom iskustvu, funkcionalnosti i principima koji stoje iza dizajna savremenih internetskih stranica i aplikacija.

Program edukacija nije samo naglasio tehničke vještine već i važnost prilagođavanja dizajna različitim platformama i uređajima. Sve veća upotreba mobilnih uređaja za pristup internetu zahtijeva da web stranice budu responzivne i prilagođene svim veličinama ekrana, a ovaj program je polaznicima pružio potrebno znanje kako postići upravo to. Pored teorijskog znanja, edukacije su podsticale i kreativnost učesnika, na način da učesnici razvijaju vlastiti stil i pristup dizajnu.

Podsjećamo, projekat je podržan kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Grada Gradiška.