Razvojna agencija dio Erasmus+ projekta

21.10.2024

U São Luisu, Portugal, održan je početni sastanak projekta EUth Starter, finansiranog kroz ERASMUS+ program Evropske unije. Projekat okuplja partnere iz četiri evropske zemlje: Bosna i Hercegovina, Portugal, Italija i Nemačka, sa ciljem podrške mladima u razvijanju vještina i kapaciteta za pokretanje i vođenje lokalnih inicijativa, biznisa ili organizacija, kao i za aktivno učešće u društvenim procesima.

 

Tokom sastanka, partneri su diskutovali o ključnim projektnim temama kao što su vremenski okviri projekta, načini realizacije radnih paketa i strategije za unutrašnju i eksternu komunikaciju.

 

 

 

 

Svi partneri su preuzeli odgovornost za različite radne pakete, koji pokrivaju teme poput: razvoja mreža podrške, inkubatora za biznise i omladinske organizacije, kao i kreiranja digitalnih resursa za sve mlade koji žele da realizuju svoju ideju, a nemaju znanja kako da to učine. U narednim sedmicama, fokus će biti na razvoju vizuelnog identiteta projekta, uključujući kreiranje zvanične internet stranice, kao i na osmišljavanju strategija za promociju projekta kroz društvene mreže i druge kanale.

Zaključci sastanka su usmereni ka postavljanju osnova za dugoročni uspjeh projekta, sa posebnim akcentom na izgradnji zajedničkih pristupa istraživanju i izgradnji metodologija za rad sa mladima. Svaki partner će biti zadužen za određeni radni paket, što će omogućiti efikasnu podjelu zadataka i maksimalno korišćenje stručnosti svih uključenih partnera.

Za Razvojnu agenciju Gradiška, projekat EUth Starter  predstavlja važnu priliku za doprinos lokalnoj zajednici  kroz jačanje kapaciteta mladih i podršci novim inicijativama  koji dolaze od mladih, ali i priliku zaširenje međunarodnihi partnerstava sa organizacijama širom Evrope.

next
O nama

Naš tim projektnih menadžera na osnovu potreba Grada i privrednika,ima zadatak da prati javne pozive, potom da u saradnji sa Odjeljenjem za razvoj i međunarodne projekte pripremamo projektne prijedloge, potom apliciramo na dostupne fondove i na kraju da privučemo što više finansijskih sredstava od strane domaćih, međunarodnih i EU donatora.

Lokacija
Vidovdanska 7, 78400 Gradiška
Radno vrijeme
Ponedeljak - Petak
7:00 - 15:00