Odigraj zeleno: Proglašena pobjednica nagradnog video konkursa!

U okviru projekta „Odigraj zeleno“, koji provodi Razvojna agencija Gradiška u sklopu inovacijskog izazova „Čisto da se zna“ UNDP Accelerator Laba u BiH, završen je nagradni konkurs za najkreativniji video tutorijal o alternativnoj upotrebi otpada.

Zadatak učesnika bio je da na kreativan način kroz video tutorijal prikažu mogućnost alternativne upotrebe otpada, a vrijednu nagradu u vidu tablet računara osvojila je Anastasija Katić, koja je u svom video tutorijalu prikazala izradu novčanika koristeći tetrapak od mlijeka.

Tim povodom, juče je u prostorijama partnerskog udruženja Most organizovano uručenje nagrade kojem su pored zaposlenika Razvojne agencije Gradiška, partnerskog preduzeća KP „Gradska čistoća“ i udruženja Most prisustvovale i predstavnice UNDP Accelerator Laba u BiH.

Podsjećamo, cilj projekta „Odigraj zeleno“  je doprinos jačanju inovativnih inicijativa koje će dugoročno pretvoriti lokalnu zajednicu u čisto i ekološki održivo područje, te uticati na promjenu ekološke svijesti građana Gradiške.