Projekat Evropske unije LEP II: 3.2 MILIONA EVRA ZA USPOSTAVLJANJE LOKALNIH PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE U BIH

Projekat Evropske unije LEP II objavio je Javni poziv za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje (LPZ) radi poboljšanja socio-ekonomske situacije i uslova života u Bosni i Hercegovini.

Cilj poziva je da osigura kreiranje i provedbu programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada od strane lokalnih partnerstava za zapošljavanje.

Poziv je usmjeren svim akterima na tržištu rada koji namjeravaju formirati partnerstva na
lokalnom nivou, ali i već postojećim partnerstvima za zapošljavanje u BiH. Krajnji korisnici svih projekata su nezaposlene osobe koje su registrovane u evidencijama službi za zapošljavanje.

Ukupan iznos podrške u okviru ovog poziva je 3.2 miliona evra i raspodijeliće se na minimalno 20 lokalnih partnerstava za zapošljavanje. Iznosi grant sredstava se kreću od 120.000 evra do 160.000 evra, s napomenom da podnosioci projekata moraju osigurati sufinansiranje iz vlastitih sredstava u iznosu od najmanje 10% ukupne vrijednosti projekta.

Rok za dostavljanje konceptualnog nacrta je 30. 06. 2021. godine, a rok za dostavljanje punog prijedloga je 30. 09. 2021. godine.

Svu potrebnu dokumentaciju možete preuzeti na sljedećem linku.