Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja za male investicione projekte u 2019. godini

Obavještavaju se privredni subjekti sa sjedištem u Gradišci da je Ministar privrede i preduzetništva dana 04.11.2019. godine objavio Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja za male investicione projekte u 2019. godini.

Podsticaji su namijenjeni za podršku realizaciji malih investicionih projekata privrednih subjekata koje realizuju privredni subjekti iz sljedećih sektora u privredi:
– industrija tekstila, odjeće i obuće,
– industrijska prerada drveta (prerada drveta i proizvoda od drveta i proizvodnja namještaja),
– metalna i elektro industrija,
– industrija gume i plastike,
– papirna i grafička industrija,
– industrija građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

Pored ispunjavanja ostalih uslova, pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju privredni subjekti koji zapošljavaju najmanje deset radnika na dan raspisivanja javnog poziva i koji su registrovani najkasnije godinu dana prije dana raspisivanja javnog poziva.

Ukupan iznos sredstava po javnom pozivu iznosi 1.400.000 KM. Maksimalan iznos podsticaja koji se može dodijeliti pojedinačnom privrednom subjektu iznosi 80.000 KM.

Javni poziv objavljujen je u dnevnom listu „Glas Srpske“ i na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske“ odnosno do 19.11.2019. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 051/338-376 ili e-pošte: n.obradovic-jerkovic@mpp.vladars.net.