U Gradišci održana obuka iz oblasti pripreme razvojnih projekata

Prethodne sedmice u skupštinskoj sali Grada Gradiška, u organizaciji Razvojne agencije Republike Srpske i Gradske uprave održana je trodnevna obuka pod nazivom „Instrumenti za identifikaciju i pripremu razvojnih projekata“.

Cilj obuke bio je da se predstavnici javnih institucija osposobe da identifikuju i pripreme razvojne projekte kroz razradu plana aktivnosti i identifikaciju svih elemenata projekta, kako bi na kraju bili osposobljeni da rade na daljem njegovom razvoju.

Obuka je podrazumijevala rad u grupama na konkretnim projektnim prijedlozima prema metodologiji međunarodnih donatora. Pored predstavnika lokalne samouprave, komunalnih preduzeća „Vodovod“ i „Čistoća“, obuku su uspješno prošli i zaposlenici Razvojne agencije Gradiška.

Iz Gradske uprave Gradiška zahvalili su se Razvojnoj agenciji Republike Srpske što su prepoznali važnost pisanja projektnih aplikacija, a samim tim i Gradišku kao lokalnu zajednicu koja je u posljednje 4 godine kroz projekte obezbijedila značajan iznos donatorskih sredstava.